adóemelés

Ne sarcolja az önkormányzat a lakosságot, amíg nem zárul le az adórendelet törvényességi vizsgálata!

Az önkormányzat elkezdte kipostázni a sokak számára megemelt építményadót, miközben még az sem biztos, hogy törvényesen alkalmazható az új adórendelet, hisz a Jobbik által kezdeményezett törvényességi vizsgálat még nem zárult le az ügyben. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy a luxuskiadásaihoz szükséges pénzt ne a lakosság további sarcolásával teremtse elő!

Reagálás a dunakeszi önkormányzat közleményére: a Jobbik az adóemelés ellen küzd, az önkormányzattal szemben

Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy a vádaskodások és a hazugságok terjesztése helyett mondjon le az adóemelésről, és a lakosság sarcolása helyett spóroljon inkább a saját milliós rekordjutalmán és ugyancsak milliós közpénzen történő szórakoztatásán.

Csak 2017-től sarcolhatja az önkormányzat a lakosokat magasabb összegű építményadóval

Az adókedvezmények egy részét megszüntető rendelet csak január 2-án léphetett hatályba. A törvény évközi módosítás során a terhek súlyosbítását tiltja, így a kedvezmény-elvonásokat csak 2017-től lehet alkalmazni, miközben az új kedvezményeket már 2016-ban figyelembe kell venni. Ha a kormányhivatal is egyetért, a Jobbik jogi segítséget nyújt az érintetteknek.