állatvédelem

A Fidesz napirendre sem vette a Jobbik lakossággal egyeztetett javaslatát

Napirendre sem vette a képviselő-testület fideszes többsége tegnapi ülésén a lakossággal hosszú heteken át egyeztetett és a dunakesziek véleményével kiegészített állattartási rendeletet és azokat a további indítványokat, melyeket az állattartók szigorúbb ellenőrzésére, másfelől viszont igényeik biztosítására javasoltunk.

A Jobbik benyújtotta az állattartási rendeletre vonatkozó végleges javaslatát

A lakosság széles körének bevonásával készült jogszabály-tervezetet, valamint az állattartók szigorúbb ellenőrzésének szándékával, más tekintetben pedig kényelmük biztosításával kapcsolatos kiegészítő határozati javaslatokat a mai ülésen tárgyalja meg a képviselő-testület.

Hatalmas siker a Jobbik által kezdeményezett társadalmi egyeztetés

Minket is meglepett a kezdeményezés sikere: olyan mennyiségű érdemi javaslatot kaptunk a város lakóitól, amelyre mi sem számítottunk. A lakossági véleményekkel már kiegészített rendelet-tervezetet nyilvánosságra hozzuk és továbbra is várjuk dunakeszi lakótársaink és a helyben bejegyzett civil szervezetek észrevételeit. Részletek a cikkben.

Új helyi rendelet-tervezet az állattartás szabályairól - társadalmi egyeztetés

A Jobbik képviselője elkészítette saját javaslatát az állattartás szabályiról szóló helyi rendelet-tervezetre, melyet társadalmi egyeztetésre bocsát. Várja valamennyi dunakeszi lakó véleményét a cikkhez csatolt tervezet vonatkozásában. Az egyeztetés részletei a cikkben olvashatók.