A Fidesz-MSZP koalíció leszavazta a Közüzemi Kft. átláthatóságát - név szerinti szavazati adatokkal

A Fidesz és az MSZP közösen szavazta le azt a javaslatomat, mely a Közüzemi Kft. átlátható működésének biztosítására irányult. A csődtől súlyos önkormányzati százmilliókkal megmentett Közüzemi Kft. hosszú évek óta nem teljesíti a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó jogszabályi kötelezettségeit, hisz honlapján a legfontosabb gazdasági és működési adatok annak ellenére sem érhetők el, hogy az ügyvezetőt többször, írásban felszólítottam a jogszabály betartására. Ezt követően a szeptemberi testületi ülésen azt javasoltam a képviselő-testületnek, hogy a cég tulajdonosaként az önkormányzat szólítsa fel a Közüzemi Kft. vezetőjét - aki mellesleg korábban fideszes önkormányzati képviselő volt Dunakeszin -, hogy az átláthatóság legalapvetőbb törvényi követelményeinek próbáljon megfelelni. A javaslatomat először napirendre sem vették, majd amikor egy ügyrendi trükkel egy másik napirendi pontnál módosító indítványként benyújtottam és így már mindenképpen dönteni kellett róla, a Fidesz-MSZP koalíció leszavazta azt.

Már a testületi ülésen kikértem az erre vonatkozó név szerinti szavazati adatokat, mely nemrégen meg is érkezett: látható, hogy a javaslatot rajtam kívül csak két másik képviselő támogatta, a fideszesek - köztük Dióssi Csaba polgármester - nemmel szavazott, a többi fideszes az MSZP képviselőjével együtt tartózkodtak. Mivel egy döntés meghozatalához a képviselők többségének igen szavazata szükséges, a nemmel szavazók és a tartózkodók is a javaslat ellen voltak, kijelenthető tehát, hogy a Fidesz-MSZP koalíció már megint az átláthatóság ellen harcol Dunakeszin. Bizonyára szeretik, ha üzelmeiket minél titkosabban, a lakosság szeme elől minél inkább elrejtve folytathatják, azonban erre nem sokáig lesz módjuk: mint korábban beszámoltam róla, a Jobbik - miután a Fidesz-MSZP koalíció leszavazta tehát előterjesztésemet -, az illetékes Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál indított eljárást az ügyben.

A név szerinti szavazati adatok a cikkben látható képen olvashatók, kattintással a kép nagyítható.

Varga Zoltán Péter, önkormányzati képviselő - Facebook