A Jobbik adócsökkentést javasol Dunakeszin

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete a mai napon önkormányzati képviselőjén keresztül két, a helyi adórendeletek módosítását célzó előterjesztést nyújtott be a képviselő-testület soron következő ülésére.

Az egészségügyi alapellátás színvonalának javítása céljából azt javasoljuk, hogy a város területén vállalkozóként dolgozó háziorvosok és védőnők számára az önkormányzat adjon mentességet a helyi iparűzési adó megfizetése alól. Erre a helyi adókról szóló törvény 2016. január 1. napjával hatályos módosítása ad lehetőséget. Az egészségügyi alapellátásban vállalkozóként dolgozó háziorvosok ugyanis többségükben kényszerűségből választják a vállalkozási formát, miközben a bevételeik döntő többségét kitevő OEP-finanszírozás nem egyenértékű egy vállalkozó árbevételével. A védőnőkre ugyancsak kiterjesztenénk a kedvezményt.

A Jobbik a helyi építményadó-rendeletet is módosítaná: a 2012. január 1-én a Fidesz-KDNP képviselői által jelentősen lecsökkentett adókedvezmények eredeti szintre történő visszaállítását, ezáltal a lakosság által fizetendő adó csökkentését várjuk el a képviselő-testülettől. Javaslatunk természetesen megtartaná az ugyanekkor bevezetett nyugdíjas kedvezményt is.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke