A Jobbik benyújtotta az állattartási rendeletre vonatkozó végleges javaslatát

Benyújtotta a Jobbik a kedvtelési célú állattartás szabályairól szóló rendeletre vonatkozó végleges javaslatát a képviselő-testületnek azt követően, hogy a korábban meghirdetett társadalmi egyeztetés során valamennyi, a jogszabály-tervezethez érkező lakossági véleményt megvizsgáltunk és feldolgoztunk. A vélemények többségét be tudtuk építeni a tervezetbe, emellett több olyan javaslat is érkezett, amelyek nem egy rendelet szabályozási körébe tartoznak, azonban mindenképpen érdemesnek tartjuk azokat megfontolni. E javaslatokból egy másik előterjesztést készítettünk és a rendelet mellé tett kiegészítő javaslatként ezeket ugyancsak benyújtottuk a város vezetésének.

Utóbbiak között az állattartók szigorúbb ellenőrzésének szándékával javasoltuk a polgármesteri hivatal részére két chipolvasó beszerzését, ugyanakkor más tekintetben az állattartók igényeit is figyelembe vettük: a lakótelepi kutyafuttató karbantartására és újabb kutyafuttatók telepítésére is javaslatot tettünk az indítványban.

A lakosság széles körének bevonásával készült jogszabály-tervezetet és a kiegészítő határozati javaslatokat a mai ülésen tárgyalja meg a képviselő-testület.

önkormányzati képviselő