A Jobbik kikérte a Quaestorral kapcsolatos adatokat az önkormányzattól

Múlt héten (május 7-én) közérdekű adatigényléssel fordultam a jegyzőhöz a Dunakeszit is érintő Quaestor-ügyben. Mint ismert, a város több mint 579 millió forintot fektetett be a brókerbotrányban érintett cégnél. Adatigénylésemben kértem az Önkormányzat és a Quaestor Értékpapír Zrt. közötti szerződés másolatát, továbbá tájékoztatást arról, hogy a szerződéskötésre mely képviselő-testületi felhatalmazás alapján került sor, milyen eljárás során került kiválasztásra a Quaestor Értékpapír Zrt, hogy kerestek-e meg más, hasonló szervezetet is, végül pedig azt, hogy a Quaestor milyen ellenszolgáltatásért végezte tevékenységét.

A Hivatal tegnapi válasza szerint adatigénylésem (a szerződés másolata és a négy kérdésemre adandó válasz) "jelentős terjedelmű, illetve nagyszámú adatra vonatkozik", ezért törvény adta jogánál fogva az adatigénylés határidejét 15 nappal meghosszabbította. Várjuk tehát az összesen 30 nap elteltét s a választ természetesen nyilvánosságra hozom.

Varga Zoltán Péter - facebook

(Fotó: MTI, Kovács Tamás)