A Jobbik nem támogatja a Fidesz javaslatát a repülőtér egy részének beépítéséről

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete megdöbbenéssel szembesült Benkő Tamás fideszes önkormányzati képviselő előterjesztésével, mely szerint a város egyik utolsó nagy kiterjedésű, természetvédelmi szempontból fontos zöldterületének számító repülőtéren közel 200 millió forintos városi ráfordítással kíván szálláshelyekkel, irodákkal, szaunával, billiárd-, darts és csocsó-helyiséggel is felszerelt sportkomplexumot építeni, melyet később konferenciateremmel és további szálláshelyekkel egészítene ki.

A Jobbik évek óta következetesen elkötelezett egyrészt a repülés, másrészt a repülőtéren fellelhető természeti értékek megőrzése mellett, és semmiféle beruházást nem támogat a nemzeti ökológiai hálózat magterületének számító repülőtéren.

Nem ez az első eset, hogy a város vezetése szemet vet a repülőtérre. A korábbi hasonló próbálkozások elleni fellépésünket a kormánypárt azzal támadta, hogy a Jobbik szerintük nem támogatta a városi uszodát, noha egyértelműen jeleztük, hogy nem az uszoda megvalósítása, hanem a repülőtér, mint helyszín ellen emeltünk kifogást. Demagóg hazugságuk nyilvánvalóan lelepleződött, amikor az uszoda másik helyszínen történő megvalósítását a Jobbik támogatta a képviselő-testületben. A korábbi próbálkozásokhoz hasonlóan azonban most sem támogatunk semmiféle beruházást a repülőtér természetvédelmi szempontból is jelentős területén.

Felháborítónak tartjuk és nem értünk egyet azzal, hogy a város vezetése legalább 186 millió forintot tervez elkölteni a sportkomplexumra, miközben a 40 ezres településnek többek között nincsen 24 órás orvosi ügyelet ellátása, a szakellátásában pedig hónapos várólistákkal kell szembenézni. Szemtelenségnek tartjuk azt is, hogy Benkő Tamás a sportkomplexum megvalósításáról szóló döntés álcája mögé bújtatva a Dunakeszi alsón élők véleményére alapozva kívánja elkölteni a város teljes lakosságának több százmillió forintját.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke