A Jobbik újra beadta a repülőtér helyi természeti védelem alá helyezésre vonatkozó kezdeményezését

A Jobbik korábban többször kifejtette, hogy a repülőtér bármely részének beépítését célzó tervekkel szemben elkötelezett egyrészt a repülés, másrészt a repülőtéren fellelhető természeti értékek megőrzése mellett, és semmiféle beruházást nem támogat a nemzeti ökológiai hálózat magterületének számító területen. Különösen nem értünk egyet azzal, hogy a Dunakeszi egyik jelképének számító repülőtér sorsáról, valamint a város több százmillió forintjának elköltésével kapcsolatban a városvezetés csak a Dunakeszi alsón élőket kérdezi meg, holott véleményünk szerint ez a döntés Dunakeszi egészét érinti. Emiatt javasoltuk többször, hogy a képviselő-testület a település egészének véleményét, hivatalos népszavazáson megkérdezve döntsön a repülőtér sorsáról, azonban erre irányuló javaslatainkat sorozatosan leszavazták a Fidesz-KDNP és az MSZP képviselői.

A Jobbik elkötelezett ugyanakkor a természeti értékek védelme érdekében, a repülőtér pedig ebben a tekintetben szerves egész: bármely olyan részének beépítése, amely eddig különböző százmilliós-milliárdos költségű sportkomplexumok megvalósítása kapcsán felmerült, veszélyezteti a terület természeti értékeit. A Jobbik képviselőjeként emiatt a tegnapi napon újra benyújtottam a repülőtér helyi természeti védelem alá helyezésére vonatkozó javaslatot, melynek megszavazását 2013-ban egyszer már elutasította a város képviselő-testülete.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke