A törvénysértés mellé álltak a fideszes képviselők Dunakeszin - a Jobbik a hatósághoz fordult

A szeptember 29-i képviselő-testületi ülésen a Jobbik képviselőjeként benyújtottam egy előterjesztést, amelyben azt javasoltam, hogy - tekintettel arra, hogy a Dunakeszi Közüzemi Kft. évek óta törvénysértő módon nem tesz eleget a közpénzek átláthatóságára és a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó egyértelmű törvényi kötelezettségeinek - az önkormányzat mint tulajdonos szólítsa fel a folyamatos törvénysértés megszüntetésére a cég vezetőjét.

A fideszes többség már a javaslat napirendre vételét is leszavazta, azonban egy ügyrendi trükkel egy későbbi napirendi pont tárgyalása során módosító indítványként újra beterjesztettem a javaslatot. A Fidesz-KDNP képviselői ekkor a súlyos és évek óta tartó törvénysértést támogatva elutasították annak megszüntetésére irányuló javaslatomat, így fedezve a cég vezetőjét, aki korábban ugyancsak fideszes önkormányzati képviselő volt Dunakeszin.

A Jobbik természetesen nem hagyta annyiban a dolgot: egyfelől kikértük a részletes, név szerinti szavazati adatokat, amelyeket nyilvánosságra fogunk hozni, hogy a lakosság is láthassa, hogy választott képviselői közül kik azok, akik hivatalos minőségükben, szavazatukkal támogatják a törvénysértéseket. Másfelől - ha a képviselő-testület nem tette meg az elvárható lépéseket - a Jobbik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult és kezdeményezte a hatóság vizsgálatát a Közüzemi Kft. közérdekű adatok nyilvánosságát eltitkoló gyakorlata ellen.

önkormányzati képviselő
a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke