A városvezetésnek fontosabb a milliós év végi jutalom a téli gyermekétkeztetésénél

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezete pofátlannak és az erkölcstelenség netovábbjának tartja azt a határozatot, mellyel a képviselő-testület fideszes többsége Dióssi Csaba polgármestert, és Erdész Zoltán alpolgármestert elvégzett munkájuk elismeréseként hathavi juttatásuknak megfelelő összeggel jutalmazzák, ami nagyságrendileg hétmillió forintjukba kerül a dunakeszi polgároknak. Különösen felháborító, hogy 2015 végén 2014-re kapják a jutalmat, ami lehetővé teszi, hogy az idei évre később újabb jutalmat kaphassanak.

A döntés azért is kritikán aluli, mivel a kormányzó többség alig néhány perccel korábban söpört le az asztalról egy ellenzéki indítványt, melynek célja az volt, hogy a szociálisan rászoruló gyermekek részére az önkormányzat a téli szünetben is biztosítson ingyenes étkezést.

Különösen bizarr ez a pénzosztás annak fényében, hogy a dunakeszi családok többségében a családfenntartók összes jövedelme együtt sem éri el a polgármester, illetve az alpolgármester egyhavi, 600-700 ezer forintos juttatásának megfelelő összeget - mégsem számíthatnak külön jutalomra.

Nyomatékosan felszólítjuk Dióssi Csabát és Erdész Zoltánt, hogy a többmilliós potyapénzről haladéktalanul mondjanak le és a jövőben a helyi fideszes politikusok legalább az önmérséklet látszatára próbáljanak meg minimálisan odafigyelni.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke