Hatalmas siker a Jobbik által kezdeményezett társadalmi egyeztetés

A Jobbik elkötelezett abban, hogy a nagyobb horderejű döntéseket és a nagyobb tömegeket érintő helyi jogszabályokat a lakossággal közösen, a polgárok véleményét kikérve alkossa meg a város vezetése. Elsőként ellenzéki pártként mi magunk mutattunk ebben példát: a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet-tervezetünket még benyújtása előtt nyilvánosságra hozva kértük a lakosság véleményét szakmai javaslatunkkal kapcsolatban.

Minket is meglepett a kezdeményezés sikere: olyan mennyiségű érdemi javaslatot kaptunk a város lakóitól, amelyre mi sem számítottunk. Két dolog következett a sikerből: egyrészt újra megbizonyosodott számunkra, amit a vezető politikusok sokszor elfelejtenek: érdemes a lakossággal közösen dolgozni, a városlakókat ötleteikkel együtt meghallgatni, hisz javaslataik valóban előrébb vihetik a közös ügyeket.

Másrészt ilyen mennyiségű javaslat feldolgozása több időt vett igénybe, mint amit terveztünk. A javaslatokkal összedolgozott rendelet-tervezet mára készült el, amelyet azonban még benyújtása előtt – a belefoglalt lakossági javaslatokkal együtt – egy második körben is véleményeztetni szerettünk volna a dunakesziekkel.

Tekintettel arra, hogy a rendelet-tervezet októberi képviselő-testületi ülésre történő benyújtásának határideje van, így jelen állapotában küldjük azt meg az önkormányzatnak, azonban ezzel párhuzamosan megindítjuk az egyeztetés második részét, hisz az annak során még befutó utolsó javaslatokkal a már benyújtott rendelet-tervezet kiegészítésére is van mód.

A lakossági véleményekkel már kiegészített rendelet-tervezetet  nyilvánosságra hozzuk és továbbra is várjuk dunakeszi lakótársaink és a helyben bejegyzett civil szervezetek észrevételeit. Közzé tesszük továbbá azon kapcsolódó jobbikos előterjesztést is, amely ugyancsak a témában megküldött lakossági vélemények alapján írtunk további javaslatokkal, de amely javaslatok nem tartoztak a rendelet-tervezet szabályozási körébe. A lakossági észrevételeket - mindkét anyag tekintetében - névvel ellátva várjuk a dunakeszi@jobbik.hu e-mail címre, vagy facebook oldalunkra (https://www.facebook.com/JobbikDunakesziAlapszervezete) küldött levélben, október 24-én, hétfőn délig.

önkormányzati képviselő