Jobbikos feljelentésre nyomozás indult a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány ügyében

Miközben körvonalazódni látszik Dunakeszi történetének egyik legnagyobb botránya, melyet a Jobbik kezdett el felgöngyölíteni, végre valaminek következménye is lehet az eddig következmények nélküli városban.

A tegnapi napon kaptam kézhez az értesítést, hogy az ügyészség nyomozást rendelt el azzal összefüggésben, hogy Dunakeszi Város Önkormányzata sorozatosan nem adott tájékoztatást a Közalapítványra vonatkozó közérdekű adatigényléseimre, illetőleg felmerült a gyanú arra nézve, hogy tudatosan állítottak valótlanságot válaszaikban. (Egyébként nemrég derült ki, hogy a Közalapítvány kuratóriumának elnöke Kovács László volt képviselő előtt Erdész Zoltán jelenlegi fideszes alpolgármester volt.)

Miután milliárdos közpénzről van szó, ez a cselekmény pedig már kimeríti a bűncselekmény gyanúját, Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselővel közösen a polgári pereken túl büntetőfeljelentést is tettünk a hatóságnál. Ezt pedig immár nem csak mi gondoljuk így: az ügyészség a gyanút megalapozottnak gondolta és büntetőeljárást indított az ügyben.

Varga Zoltán Péter - facebook