Letölthetők a Jobbik dunakeszi képviselőjének vagyonnyilatkozatai

A Jobbik számára a közélet tisztasága kiemelkedő fontosságú, e célért folytatott harc programunk egyik legfontosabb része.

A Jobbik megyei önkormányzati képviselőjeként évek óta minden januárban nyilvánosságra hozom teljes vagyonnyilatkozatom minden érdemi részt tartalmazó kivonatát. A több oldalas vagyonnyilatkozat-mintának csak azon részeit nem tartalmazta az általam közzétett kivonat, amelyet az önkormányzat részére leadott eredeti dokumentumban is üresen hagyok, mivel nem rendelkezem például motorcsónakkal, vagy repülővel – ezek a részek tehát a leadott iratban is értelemszerűen kihúzásra kerülnek.

Fenti hagyományt helyi önkormányzati képviselővé választásom után sem szakítom meg, így a jövőben itt olvashatóak évről évre vagyonnyilatkozataim, ahogy feltöltöm most ide visszamenőleg az elmúlt évek dokumentumait is, így képviselői feladataim ellátása során vagyoni helyzetem alakulásáról a választók valós képet láthatnak.

A Jobbik országgyűlési képviselői hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is nyilvánosságra hozzák, hisz az elmúlt időszakban sorra derültek ki olyan esetek, amikor politikusok feleségükre, gyermekükre íratva próbálták "eltüntetni" vagyonukat. Ezt esetemben nem tudom megtenni, tekintettel arra, hogy egyelőre nincs feleségem és gyermekem sem, tehát a törvény alapján csak saját magam vagyok köteles vagyonnyilatkozatot tenni.

Nyilvánosságra hozom továbbá a közhiteles, köztartozásmentes adózói adatbázisból lementett képeket, melyek igazolják, hogy sem az államnak, sem az önkormányzat egyetlen forinttal sem tartozom sem én, sem a tulajdonomban álló gazdasági társaság sem.

Fentieken túlmenően – a Jobbik országgyűlési képviselőihez hasonlóan – offshore-nyilatkozatot írtam alá. Ebben arról nyilatkoztam, hogy nem vagyok offshore cégben részesedéssel rendelkező tag vagy részvényes. Szintén országgyűlési képviselőinkhez hasonlóan ugyancsak megírtam saját Quaestor-nyilatkozatomat is.

A Jobbik hosszú évek óta küzd Dunakeszin az önkormányzat és az önkormányzat által alapított intézmények és gazdasági társaságok átláthatóságáért. Ezt az átláthatóságot ugyanakkor magunkra vonatkoztatva is kötelezőnek gondoljuk, a felsorolt dokumentumokat is e cél érdekében hozom nyilvánosságra.

önkormányzati képviselő