Ne sarcolja az önkormányzat a lakosságot, amíg nem zárul le az adórendelet törvényességi vizsgálata!

A Jobbik felháborodva értesült róla, hogy a dunakeszi polgármesteri hivatal megkezdte az új szabályok alapján a sokak számára megemelt építményadó kivetését a városban, miközben még az sem biztos, hogy az új adórendelet szabályosan lett kihirdetve, azaz nem biztos, hogy lehet alkalmazni. A Jobbik kezdeményezésére jelenleg is zajlik az a kormányhivatali vizsgálat, mely azt hivatott megállapítani, hogy az adóemelések az idei évben egyáltalán alkalmazhatók-e a város lakóival szemben. Azt ugyanis az új adórendeletet tavaly előterjesztő polgármester is elismerte, hogy lesznek, akiknek növekedni fog az adóteher - nekik lehet segítség a Jobbik által kezdeményezett vizsgálat -, a törvény alapján beadványunk ugyanakkor nem érinti azok körét, akik számára esetleg csökkent a fizetendő építményadó.

A kormányhivatal eljárásának a törvény nem szab határidőt, azonban ha végül a Jobbiknak ad igazat, akkor ennek megállapítása után a Jobbik minden dunakeszi lakosnak egyedi jogi segítséget nyújt majd az építményadó-ügyekkel kapcsolatos felülvizsgálatok során.

A Jobbik felszólítja az önkormányzatot, hogy a városi luxuskiadásokra, a városvezetői jutalmakra, a közpénzből fizetett év végi zártkörű karácsonyi vacsorákra, az önkormányzati propagandát terjesztő városi médiára évente költött tízmilliókat ne a nehéz helyzetű lakosság további sarcolásával teremtse elő!

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke

Ha kíváncsi, hogy a Jobbik miért vitatja az adórendelet alkalmazásának törvényességét, kattintson ide a részletekért.