Nyíri Márton a Jobbik tagja marad, segítséget ajánlott az új jobbikos képviselőnek

Nyíri Márton, a Jobbik önkormányzati képviselője pénteken visszaadta képviselői mandátumát az őt delegáló szervezet részére. Ennek indokairól a Jobbik nevében sem kívánunk mást elmondani, mint amit pénteki közleményében ő maga már elmondott:

"Az utóbbi időben azonban politikai, stratégiai és kommunikációs véleménykülönbség alakult ki köztem, és az engem delegáló szervezet vezetése között, mely feloldhatatlannak bizonyult. Mivel ennek következtében lehetetlen a továbbiakban értékes munkát végezni, és mivel listás mandátum birtokosa vagyok, az egyetlen megoldásnak a mandátum visszaadását tartom" - írta pénteki közleményében Nyíri Márton.

E véleménykülönbség miatt távozott idén márciusban önként a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnökségéből és emiatt adta most vissza képviselői mandátumát is az őt delegáló szervezetnek.

A város önkormányzatához közeli propagandalapok bulvárgyanús állításaival szemben szó sincs a képviselő politikai értelemben vett "kinyírásáról", a döntést a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnökségével folytatott többszöri megbeszélést követően ő maga hozta meg, arra kényszeríteni a jelenlegi jogszabályi környezetben nem is lehetett. Egy önkormányzati képviselőt jogilag lemondatni ugyanis senkinek nincs lehetősége, csak a képviselő saját maga dönthet úgy, hogy mandátumáról lemond.

Az általa írt véleménykülönbséget ugyanakkor tehát nem csak mi, de ő maga is olyannyira feloldhatatlannak érezte, hogy lemondását a pénteki napon a képviselő-testületnek benyújtotta.

Nyíri Márton képviselői posztjáról való lemondása után is a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének tagja marad, a városi ügyekben az új jobbikos képviselőnek segítséget ajánlott.

Nyíri Márton utódjáról a Jobbik Dunakeszi Alapszervezete a következő hetekben hoz döntést.

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöksége