Összeállt a nagykoalíció: az MSZP hat éve csak a fideszes városvezetést támogatja Dunakeszin

Az MSZP helyi vezetője tegnap esti irományában jobb híján a Jobbik és más képviselők előterjesztéseivel foglalkozva azt találta írni, hogy a Jobbik képviselőjeként Radnóti Henrik korábbi "előterjesztését ellopva" írtam meg javaslatomat az állattartás szabályaival kapcsolatban.

A valóság - mely az MSZP helyi elnökét cseppet sem érdekli - az, hogy azért foglalkozom az állattartás kérdésével, mert Radnóti Henrik és Lukácsi Bálint a képviselő-testület szeptemberi ülésére előterjesztettek két, érintőlegesen a témával kapcsolatos javaslatot, amelyet az ülés elején egyébként visszavontak. Rövid javaslataik lényegében két jelenleg hatályos rendelet módosítására irányultak, egy-egy hibás jogszabályi hivatkozás miatt. Az ő javaslatukat valamennyi képviselőhöz hasonlóan én is megkaptam és annak kapcsán az állattartás kérdésére terelődött a figyelmem. Észleltem, hogy egy szabályozatlan állapot áll fenn a kedvtelésből tartott álltatok tartásának helyi szabályaival kapcsolatban, így erre vonatkozóan egy teljesen önálló, nyolcoldalas, részletes rendelet-tervezetet írtam, többoldalas indoklással mely nyilvánosan elérhető a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének honlapján.

Fentieken túl az a véleményem, hogy valamennyi képviselő joga előterjesztést tenni a képviselő-testület ülésére, Fári János MSZP-elnök pedig vélhetően azért foglalkozik a Jobbik, vagy más képviselők előterjesztéseivel, mivel a saját pártja, az MSZP képviselőinek hat éve, azaz 2010 óta konkrétan egy darab előterjesztésük sem volt a képviselő-testületben, amivel foglalkozhatna. Az MSZP képviselőinek tevékenysége hat éve kimerül abban, hogy koalíciós partnerük, a Fidesz vezetőinek javaslatait és sorozatos jutalmazását támogatják folyamatosan.

önkormányzati képviselő