Reagálás az önkormányzat közleményére: a Jobbik a végsőkig elmegy az útalapítvány pénzügyeinek felderítésében

Azt követően, hogy a Jobbik feljelentésére két bírósági per és egy büntetőeljárás után újabb jobbikos feljelentést talált megalapozottnak a Pest Megyei Főügyészség és súlyos, közpénzek sérelmére elkövetett bűncselekmény gyanúja miatt immár a második büntetőeljárást is elindította a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány ügyében, az önkormányzat hozta a szokott formáját. Két nappal ezelőtt, a város honlapján megjelentetett közleményében Erdész Zoltán alpolgármester semmiféle érdemi dokumentumot nem mutatott fel az útalapítvány által kezelt 1,7 milliárd forintos közpénz elköltésének módjára vonatkozóan. Néhány, javarészt már korábban is nyilvános dokumentum újraközlése semmilyen módon nem ad magyarázatot a haverok által működtetett közalapítványnak kijátszott önkormányzati százmilliók felhasználásának törvényes, illetve törvénytelen mivoltára. Az érdemi dokumentumok kiadását ugyanakkor az önkormányzat továbbra is megtagadja, az egyik említett bírósági per éppen ezen dokumentumok kikényszerítése érdekében van folyamatban.

A Jobbik a végsőkig elmegy annak érdekében, hogy a dunakesziek végre dokumentumokkal alátámasztva, tisztán láthassanak a város százmillióinak elköltésével kapcsolatban.

A közleményben megjelentetett, Dunakeszihez mérten is szokatlan mértékű durvasággal előadott személyeskedésre a Jobbik továbbra sem reagál azon túl, hogy a korábbiakhoz hasonlóan megismételjük: biztosak vagyunk abban, hogy a két bírósági eljárás és a két büntetőeljárás együttesen feszültté teszi azokat, akik szerették volna, ha az egész ügy az alapítványukkal és annak százmillióival együtt eltűnik a süllyesztőben, azonban ha ez mégsem így történt, több méltóságot kívánunk nekik ahhoz, hogy az ezzel kapcsolatos indulataikat ne a város honlapján, személyeskedő mocskolásban éljék ki.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke