Reagálás az önkormányzat közleményére: vagdalkozás helyett számoljanak el a milliárdokkal!

Azt követően, hogy múlt héten a Jobbik bejelentette, hogy képviselőinek feljelentésére különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés miatt nyomozás indult azon közalapítvány kapcsán, amelyet az önkormányzat alapított, és amelyet a mai napig nem talál, a város ahelyett, hogy végre a lakosság elé állt volna a saját alapítványának kijátszott milliárdos közpénz sorsára vonatkozó hírekkel, a Jobbikot támadta meg az üggyel kapcsolatban.

A hosszú közleménybe foglalt tömény személyeskedéssel a Jobbik nem kíván foglalkozni, azon túl, hogy az önkormányzat vezetőinek a szoruló hurok ellenére is több méltóságot kívánunk.

Az önkormányzat közleményének további részében azt írja, hogy a mostani városvezetés (az ő megfogalmazásukban: a mostani önkormányzat) nem juttatott semekkora összeget az alapítványnak, így véleményük szerint a részükről további teendő nincs. Ezzel szemben az igazság az, hogy egy önkormányzat – attól, hogy vezetői megváltoztak – a jogfolytonosság alapján ugyanaz az önkormányzat mint korábban, és köteles elszámolni a közpénzzel is. Sőt: ha személy szerint az előző vezetői hibáztak volna, akkor az új vezetőknek kellene megtenni a szükséges lépéseket is. Ha nem teszik meg, gyanítható hogy nekik személyükben is van rejtegetnivalójuk. Ebben az esetben azonban megértjük, hogy ez miért nem történt meg, hisz egyébként a vezetők személy szerint is ugyanazok, mint korábban: Erdész Zoltán alpolgármester nem csak a mostani és az előző, de a korábbi ciklusban is alpolgármester volt, ahogy Dióssi Csaba is alpolgármester volt a korábbi városvezetés idején.

Az önkormányzat szégyennek nevezi, hogy az alapítvány tevékenységében szerintük járatlan emberek "alaptalan vádaskodással keltik rossz hírét az önkormányzatnak". Ezzel szemben az igazság az, hogy amennyiben a lakosságnak kevés információja van az alapítvány működéséről, az éppen azért van, mert az önkormányzat döbbenetes elszántsággal rejtegeti az alapítványra vonatkozó tudnivalókat a lakosság elől.

Ha kevés információnk is van, egy dolog biztos: súlyos, közpénz sérelmére elkövetett bűncselekmény miatt nyomozás van folyamatban, így az önkormányzat személyeskedő vagdalkozás helyett végre álljon a lakosság elé és számoljon el a milliárdos önkormányzati közpénzzel, amelyet a haverok által működtetett alapítványnak játszott ki.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke