Repülőtér: a Jobbik üdvözli a lakosság döntését, de szárazon tartja a puskaport

A Jobbik üdvözli a Dunakeszi alsón élők döntését, akik elsöprő többséggel utasították el az önkormányzat régi vágyát, hogy megkezdhesse a repülőtér első részének beépítését. Többször, többféle módon merült már fel a terület egységének megbontása: terveztek már rá egyszerre tíz focipályát, vagy a várost eladósítva 4,5 milliárdos sportlétesítményt, jelenleg pedig újra egy sportkomplexum tervével álltak elő, melyet a repülőtéren akartak volna megvalósítani.

A Jobbik szerint ugyanakkor a repülőtér szerves egész, amelynek egységét nem szabad megbontani. Annál is inkább így gondoljuk, mert ha ledől a repülőtér érinthetetlenségének tabuja, akkor ki tudja, milyen újabb és újabb ötletekkel áll majd elő a város vezetése, mely újabb százalékokat vehet majd el az élő zöldterületből.

A Jobbik ezért is tett meg korábban is mindent, amikor a különböző javaslatok napvilágra kerültek, melyek a repülőteret, illetve annak természeti értékeit veszélybe sodorhatták. 2013-ban a lakossági tiltakozás erejével sikerült megakadályozni, hogy tíz focipálya épülhessen a területen. Ugyanebben az évben, amikor a képviselő-testület elé terjesztettek egy elvi hozzájárulást a repülőtéren egy sportkomplexum megvalósítására, népszavazást kezdeményeztünk és lelepleztük az önkormányzat vezetőinek több hónapos folyamatos hazugságát, hisz hosszú időn át azt állították, hogy semmiféle konkrét tervük nincs, miközben a háttérben hónapokkal korábban elkészültek a részletes tervek. E hazugság leleplezése után az önkormányzat ezen elképzeléséből is kihátrált, az újabb és újabb próbálkozások azonban azt mutatják, hogy nem tettek le a repülőtér beépítésének megkezdéséről.

A Jobbik a jövőben is mindent megtesz a terület egységének és természeti értékeinek védelme érdekében és a sokadik lakossági jelzés alapján is felszólítja az önkormányzatot: el a kezekkel Dunakeszi mezejétől, hagyjanak fel a repülőtér beépítésének megkezdésére vonatkozó újabb és újabb próbálkozásaikkal.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke