Törvényt sértett a polgármester: a Jobbik a Kormányhivatalhoz fordult

Dióssi Csaba polgármester megsértette az önkormányzati törvényt, amikor a Jobbik önkormányzati képviselőjeként feltett, a Közüzemi Kft-vel kapcsolatos kérdésemre nem válaszolt a jogszabályban megszabott határidőn belül, ezért a Jobbik a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordult az ügyben.

Miután a szeptemberi képviselő-testületi ülésen a Fidesz-MSZP koalíció nem támogatta a Közüzemi Kft. átláthatóságára irányuló jobbikos javaslatot, szóban arról érdeklődtem a polgármestertől, hogy az Állami Számvevőszéknek a Kft-vel kapcsolatos, számtalan súlyos hiányosságot feltáró jelentésével kapcsolatban milyen intézkedések történtek a város vezetőinek részéről.

Mivel Dióssi Csaba a helyszínen szóban nem tudott válaszolni, a jogszabály szerint 30 napon belül írásban kellett volna ezt megtennie, ez azonban a mai napig nem történt meg. A Jobbik szerint lehet, hogy ezt könnyen el lehetett játszani más, kevésbé harcos ellenzéki pártokkal, velünk azonban nem lehet: a határidő leteltét követően jóhiszeműségből még vártunk néhány további napot, ezután azonban a Pest Megyei Kormányhivatalhoz fordultunk az ügyben, kérve, hogy a polgármester törvénysértésének kiküszöbölésére a szükséges intézkedéseket tegyék meg.

önkormányzati képviselő
a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke