Új helyi rendelet-tervezet az állattartás szabályairól - társadalmi egyeztetés

Tisztelt dunakesziek!

A dunakeszi képviselő-testület szeptemberi ülésén elhangzott, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásának helyi szabályai jelenleg nincsenek lefektetve Dunakeszin, amely hiányosság megszüntetésére az októberi testületi ülésen kerülhet sor, a polgármester nyilatkozata szerint ekkora tervezte benyújtani a helyi rendeletre vonatkozó javaslatát. Ezt azonban a szokások szerint várhatóan csak egy héttel az október 27-én esedékes testületi ülés előtt ismerhetné meg a közvélemény. Jobbikos képviselőként ugyanakkor én már a hivatali verzió előtt elkészítettem a saját javaslatomat, mellyel a célom a következő volt: a jobbikos javaslatot a mai napon megküldöm a város jegyzőjének azzal a kéréssel, hogy egyrészt törvényességi szempontból ellenőrizze a rendelet-tervezetet, másrészt a Polgármesteri Hivatal osztályvezetői és szakemberei megtehessék esetleges jobbító javaslataikat. Egyúttal a rendelet-tervezetet ma nyilvánosságra hozom és helyben társadalmi egyeztetésre bocsátom, mivel egy ilyen sokakat érintő helyi jogszabály esetében nem tartom elfogadhatónak azt, hogy az előterjesztéseket csak egy héttel a testületi ülés előtt ismerhetik meg az érintettek, és ennyi idő alatt szinte nincs is lehetőségük észrevételeket tenni ahhoz.

Várom valamennyi dunakeszi lakótársam és a helyben bejegyzett civil szervezetek javaslatát, észrevételét a javasolt jogszabálytervezethez, melyet névvel ellátva a dunakeszi@jobbik.hu e-mail címre, vagy facebook oldalunkra (https://www.facebook.com/JobbikDunakesziAlapszervezete) lehet megküldeni, első körben 2016. október 14-én éjfélig. A javaslatokat egyesével megvizsgálva döntünk azokról, amiről a javaslattevőt lehetőség szerint értesítjük. Határozottan kérem azonban az egyeztetésben résztvevőket, hogy az előterjesztést részletesen átolvasva tegyék meg javaslatukat, könnyítsék meg munkámat azzal, hogy olyan javaslatokat nem tesznek, amelyeket felsőbb szintű jogszabály miatt nem lehet a helyi rendeletbe beépíteni és ezt az előterjesztés szövegében egyébként jeleztem is.

Terveim szerint a lakótársaim, a civil szervezetek, valamint a Polgármesteri Hivatal által tett javaslatokkal esetlegesen kiegészített tervezetet egy második körben is egyeztetésre szeretném bocsátani még az októberi képviselő-testületi ülés előtt.

Várom megtisztelő észrevételeit!

önkormányzati képviselő