Varga Zoltán Péter facebook-bejegyzése: Beszámoló az első rendes testületi ülésről

Ma, életem első "rendes" testületi ülésén valószínűleg nem kerültem rögtön a népszerűségi listák csúcsára a kormánypárti képviselők között. Csak hát nem is ez volt a célom.

Első előterjesztésemet, mely a Közüzemi Kft. közérdekű adatainak eltitkolásával kapcsolatos súlyos és évek óta tartó törvénysértéseinek megoldása, azaz más szóval a Kft. átláthatósága érdekében tettem, napirendre sem vették a képviselők, sem a reggeli bizottsági ülésen, sem a délutáni testületi ülésen, mondván, ebben az ügyben a képviselő-testületnek nincs teendője. Azaz gyáván menekültek az elől, hogy a korábbi fideszes Homolya József által vezetett cég törvénysértéseiről véleményt kelljen mondaniuk. De pont én ne találnék módot arra, hogy színvallásra kényszerítsem őket? Egy ügyrendi trükkel, a napirendre sem vett javaslatomat módosító indítványként kértem megszavaztatni egy egészen más témájú előterjesztésnél. :)

Természetesen a képviselő-testület többsége (rajtam kívül két kivétellel) így is kiállt a törvénysértés mellett. Erre - újabb nagy felháborodást kiváltva - ott helyben kikértem a név szerinti szavazati adatokat a jegyzőkönyvből - ezt néhány nap múlva kapom majd meg és teszem közzé -, hogy én magam és az érdeklődők is láthassák, mely képviselők támogatják a törvénysértést Dunakeszin.

Ezt követően észrevételeztem, hogy több lakótársunk jelezte, miszerint kéretlenül kapja az önkormányzati hírlevelet (ahogy én is, de azt elmondtam, hogy engem nem zavar, ha időben értesülök az önkormányzati email címről küldött Fidesz-hírekről), van azonban, akit ez zavar. Kikértem ráadásul a hírlevélküldéshez szükséges, a törvényes adatkezelést igazoló hatósági nyilvántartási számot, és az ugyancsak a törvényes levélküldéshez szükséges, az adatkezelést nyilvántartásba vevő hatósági határozatot. (Ezeket én nem találtam a bárki számára elérhető, nyilvános adatbázisban, de hátha én voltam figyelmetlen.) Erre a kérdésemre is 30 napon belül kell válaszolni, így egy hónapon belül kiderül, hogy törvényes-e, avagy évek óta törvénytelenül üzemel az önkormányzati propaganda-hírlevél.

Nem csak vitatkoztam ugyanakkor a mai ülésen. Jó szívvel támogattam többek között az alagligeti óvoda és bölcsőde mielőbbi megépítéséhez szükséges államigazgatási eljárás következő lépését, és az elektromos autók töltésére alkalmas töltőpontok kialakítását is.

A bejegyzés ide kattintva olvasható.