Varga Zoltán Péter facebook-bejegyzése: Lépéseket tettem a gyurgyalagok vélhető veszélyeztetése miatt

Múlt hét végi sajtóhírek szerint egy dunakeszi magánterületen történő filmforgatás során veszélyeztethették az ott élő madarakat és élőhelyüket, amikor a filmforgatás részeként első világháborús lövészárkokat ástak a területen és betemették a madarak fészkeit. A városháza beszámolója szerint az ügyben a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a helyszínen vizsgálódtak, a közvélemény figyelmét az ügyre irányító Rex Alapítvány tájékoztatása szerint pedig az Alapítvány feljelentést tett az ügyben.

A Rex Alapítványnak - a vélt törvénysértés okán tett - feljelentése miatt a rendőséghez már szükségtelen volt fordulnom, hisz esetleges feljelentésemet úgyis csak összevonnák a korábban megtett feljelentéssel. Azonban a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósághoz közérdekű adatigényléssel fordultam, hogy megtudjam, mit állapítottak meg az ügyben, továbbá kikértem az ügyben felvett jegyzőkönyvet, hogy a közvéleménnyel ismertethessem annak tartalmát.

További egyeztetéseket folytatok szakembereinkkel, amennyiben pedig további lépéseket teszek az ügyben, arról minél előbb beszámolok a közvélemény előtt.