Vizsgálatot indított a Hatóság a dunakeszi Közüzemi Kft. átláthatatlansága miatt

Miután a várost vezető Fidesz-MSZP koalíció a szeptemberi képviselő-testületi ülésen nem támogatta azt a jobbikos előterjesztést, hogy a város, mint tulajdonos szólítsa fel a Közüzemi Kft-t a közérdekű adatok eltitkolásával kapcsolatos, évek óta tartó törvénysértő gyakorlat megszüntetésére és az átlátható működésre, a Jobbik – korábbi ígérete szerint – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordult az ügyben.

A Hatóság a beadványt megalapozottnak ítélte és vizsgálatot indított a Közüzemi Kft. közérdekű adatok eltitkolásával kapcsolatos, hosszú évek óta fennálló törvénysértéseivel kapcsolatban.

Fentiek alapján a Jobbik szerint felmerül a tulajdonosi, önkormányzati ellenőrzésért felelős felügyelőbizottság tagjainak felelőssége is, akik közpénzből kapnak fizetést többek között éppen azért, hogy az ehhez hasonló törvénysértéseket észleljék, és azokra felhívják a figyelmet, de láthatóan ezen fontos feladatuknak képtelenek megfelelni.

Mint korábban tájékoztattuk a város közvéleményét, a csődtől súlyos önkormányzati százmilliókkal megmentett Közüzemi Kft. hosszú évek óta nem teljesíti a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó jogszabályi kötelezettségeit, hisz honlapján a legfontosabb gazdasági és működési adatok annak ellenére sem érhetők el, hogy az ügyvezetőt többször, írásban felszólítottuk a jogszabály betartására.

önkormányzati képviselő
a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke