A dunakeszi Jobbik nyílt levele az Auchan vezetőségéhez

Tisztelt Auchan Igazgatóság!

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a dunakeszi Auchan újabb parkolót kíván építeni a dunakeszi tőzegláp területén. A dunakeszi Jobbik tiltakozik az ellen a korrupció-gyanús módszer ellen, ahogyan – több nemzeti park szakértői véleménye ellenére – kiveszik ezt a területet a védettség alól, hogy ilymódon beépíthető legyen.

A Jobbik dunakeszi szervezete mindig is kiállt megmaradt környezeti értékeink védelméért, és ez a jövőben is így lesz! Éppen ezért felhívjuk az Auchan vezetőségének figyelmét, hogy amennyiben nem állnak el a dunakeszi tőzegláp beépítésének tervétől, és tovább károsítják városunk környezetét, úgy az alábbi következményekkel kell számot vetniük:

Kampány a lakosság körében, melynek keretében felhívjuk Dunakeszi, és a környező települések lakóinak figyelmét a környezettudatos vásárlásra, és az olyan áruházláncok elkerülésére, melyek környezetpusztító tevékenységet folytatnak.

A területileg illetékes ÁNTSZ rendszeres és széleskörű tájékoztatása az áruházban tapasztalható tisztasági - és egészségügyi állapotokról, élelmiszer-mintavétel és fényképes dokumentációk segítségével.

Mindezeken túl a 2010-es önkormányzati választások után számolniuk kell a jobbikos önkormányzati képviselők fokozott figyelmével is, mellyel az Önök működését követik nyomon.

Vegyék tudomásul, hogy Önök vendégek ebben a városban, ezért kötelesek tekintettel lenni a város lakosságára, környezeti értékeinkre, és bizonyos íratlan, erkölcsi normákra is!

Hát ehhez tartsák magukat!

Nyíri Márton,
a Jobbik dunakeszi szervezetének alelnöke