A Jobbik vizsgálatot kezdeményezett a karácsonyi vásárban történt tűzeset és robbanás ügyében

A Jobbik dunakeszi önkormányzati képviselője Varga Zoltán Péter, a szervező dunakeszi önkormányzat vezetőjéhez, Dióssi Csaba polgármesterhez fordult tájékoztatásért a városi karácsonyi vásárban, a népszerű és számtalan gyermek által is látogatott jégpálya közvetlen közelében, nyitvatartási időben törtét tűzeset és robbanás körülményeinek tisztázására. Az önkormányzati képviselő azt várja Dunakeszi város polgármesterétől, hogy indítson vizsgálatot és annak eredményei alapján - azaz ne saját véleményét közölve, hanem az illetékes szakemberek álláspontját kikérve - haladéktalanul adjon tájékoztatást az alábbi kérdésekben:

- Mi okozta a városi rendezvényen történt tűzesetet?

- Ki az adventi vásárnak, a szilveszteri újévköszöntőnek és a városi korcsolyapályának is helyt adó, heteken át tartó városi rendezvény konkrét szervezési feladatait ellátó felelőse? Feladatát mekkora összegért végzi?

- Ki a felelős a tűzesetért?

- Tartózkodott-e a tűzeset időpontjában valaki a helyszínen, vagy éppen a nyitva tartó korcsolyapályán, azaz volt-e közvetlen veszélyben emberélet?

- Milyen tűzvédelmi előírások vonatkoznak a rendezvényre?

- Ki tette meg a tűzvédelmi előírások betartásához szükséges intézkedéseket, illetve azt az önkormányzat részéről ki ellenőrizte?

A Jobbik képviselője jelezte, hogy a válaszok függvényében, vagy attól függetlenül adott esetben további kérdéseket fog feltenni az ügyben. Dióssi Csaba válaszait a Jobbik nyilvánosságra hozza.

Jobbik Dunakeszi Alapszervezete