A szokásos hazugságok helyett inkább a milliárdokkal számoljon el Dunakeszi önkormányzata!

A mai, menetrend szerinti képviselő-testületi ülés után, ugyancsak menetrend szerint érkezett a dunakesziek elektronikus postaládájába a "Dunakeszi a Mi városunk" logó mögé bújtatott hazug Fidesz-hírlevél. Ennek utolsó, "hírnek" csúfolt bekezdése az alábbiakat írja:

"Városunkban a Dunakeszi Közüzemi Nonprofit Kft. kezeli az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat, azaz mind a karbantartási, mind a felújítási munkákért ők felelnek, valamint a nagyberuházásokat, teljes körű felújításokat is a társaság koordinálja. A szerződés részét képezte a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium épülete is, amelynek felújítása állami támogatásból lehetővé vált. Ezt nem szavazta meg, egyúttal nem támogatta a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium teljes körű felújítását Varga Zoltán Péter (Jobbik)".

Természetesen a Jobbik - és helyi elnökeként én magam, a Radnóti egykori diákja is - támogatja a Gimnázium felújítását. Amit nem támogatunk, az a hírlevél első soraiban olvasható: azt, hogy a korábbi fideszes képviselő által vezetett, magát törvények felett állónak gondoló Közüzemi Kft. feleljen a városi ingatlanok karbantartásáért, felújításáért és a nagyberuházásokért. Hogy az az önkormányzati cég kezeljen több milliárd forint értékű városi vagyont, aki a közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó legalapvetőbb törvényi kötelezettségeinek sem hajlandó eleget tenni.

Mindaddig, amíg a Közüzemi Kft. a törvényi kötelezettségeinek nem tesz eleget, a Jobbik nem támogat Dunakeszin egyetlen olyan előterjesztést sem, mely újabb vagyontárgyat ad az önkormányzat cégének a kezébe.

Felszólítjuk az önkormányzatot - amely egyébként ugyancsak hónapok óta nem hajlandó felszólítani a tulajdonában álló Közüzemi Kft-t a törvények betartására -, hogy hagyjon fel a Jobbik hazug lejáratásával, helyette számoljon el végre a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítványnak juttatott milliárdos nagyságrendű önkormányzati közpénzzel, amely miatt jobbikos feljelentésre több mint egy éve folyik nyomozás hűtlen kezelés miatt a rendőrségen. Emellett a hazugságok helyett számot adhatna az önkormányzat azon büntetőeljárásokról is, amelyek - ugyancsak jobbikos feljelentésre - személyes adattal visszaélés, közérdekű adattal visszaélés és okirattal való visszaélés miatt folynak tevékenységük miatt.

Varga Zoltán Péter
a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke
önkormányzati képviselő