Gerner Péter civil polgármesterjelölt a Jobbik jelöltje Dunakeszin

Mint azt az ellenzéki pártok közös dunakeszi sajtótájékoztatóján a Jobbik képviseletében Varga Zoltán Péter helyi elnökünk korábban bejelentette, Gerner Péter pártoktól független polgármesterjelölt mögött sorakozott fel a Jobbik is az őszi önkormányzati választásra Dunakeszin, a fideszes Dióssi Csaba legyőzése érdekében. Emellett az ellenzék közös képviselőjelölteket is állít abból a célból, hogy Dunakeszi valamennyi választókerületében egyetlen ellenzéki jelölt álljon a fideszes jelöltekkel szemben.

Támogatásunk legfontosabb oka ugyanakor az, hogy Gerner Péter polgármesterjelölt előzetes egyeztetéseink során határozottan kinyilvánította, hogy a város vezetőjeként - számtalan egyéb és a Jobbik számára is fontos ügy mellett - hajlandó egyeztetni és adott esetben képviselni a Jobbik legfontosabb dunakeszi programpontjait: a bérlakás-programot, az állatvédelmi és állattartási jogszabályokat, az átláthatóságot, korrupcióellenességet, a fideszes városvezetők nyilvánosság kizárásával végzett tevékenységének felderítését és szükség szerint elszámoltatásukat, a 24 órás orvosi ügyelet megvalósításának és a várólisták csökkentésének kérdéseit és több más javaslatunkat.

Azon javaslatokat, melyeket a választáson induló másik jelölt, Dióssi Csaba jelenlegi polgármester a képviselő-testületben több tucatszor - összességében közel ötven alkalommal - leszavazott, vagy napirendre venni sem engedett pusztán azért, mert jobbikos javaslatról, illetve egy olyan jobbikos képviselő - Varga Zoltán Péter - javaslatáról volt szó, aki nem hagyta szó nélkül a városvezetés milliós jutalmait, a közérdekű adatok eltitkolását vagy éppen a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítvány által elszámolásaiban nem talált 1,7 milliárd forintos, a dunakesziek által befizetett közpénz sorsát.

Amíg a fideszes Dióssi Csaba polgármesterként éveken keresztül hónapról hónapra leszavazta a jobbikos javaslatokat, titkolózott és hazudott, addig Gerner Péter ígéretet tett a Jobbik számára fontos kérdések átbeszélésére, adott esetben pedig azok képviseletére. A Jobbiknak pedig a legfontosabb a saját Dunakeszire vonatkozó programpontjai, illetve szavazóinak érdekképviselete, ezért az azokat felvállaló Gerger Péter támogatása mellett döntött.

Jobbik Dunakeszi Alapszervezete

Kép forrása: Gerner Péter facebook-oldala