Nem a milliós városvezetői jutalomra és az abból való osztogatásra

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja a fél éven belül újabb hat-hat hónapos fizetésnek megfelelő polgármesteri és alpolgármesteri jutalom kifizetését Dunakeszin. Szánalmasnak tartjuk azt a színjátékot is, amellyel a polgármester és az alpolgármester a képviselő-testület ülésén – szavakban – látványosan felajánlották a jutalmukat különböző civil szervezeteknek, miközben több millió forintot elvesztegettek a városnak, hiszen a jutalom kifizetésével egyidejűleg annak járulékait, több mint kétmillió forintot be kell fizetni az államkasszába. E pénz így elveszik Dunakeszinek csak azért, hogy a polgármester és az alpolgármester magánszemélyként osztogathasson közpénzt a támogatásra egyébként valóban érdemes szervezeteknek és személyeknek.

A Jobbik véleménye szerint a kiosztott támogatásokat közvetlenül a költségvetésből is ki lehetett volna fizetni az érintetteknek, a járulékokból megmaradó milliókat pedig a 24 órás orvosi ügyelet újraindítására, vagy az oltási program támogatásának kibővítésére kellett volna fordítani, amelytől a Fidesz folyamatosan elzárkózik.

A jövőbeni jobbikos városvezetés azonnal fel fogja számolni a felháborító jutalmazási és osztogatási gyakorlatot és átlátható támogatási rendszert megvalósítva fogja támogatni az arra érdemes dunakeszieket, illetve közösségeiket.

a Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke