Reagálás a dunakeszi önkormányzat közleményére: a Jobbik az adóemelés ellen küzd, az önkormányzattal szemben

Elképesztő hazugság az önkormányzat részéről az az állítás, mely szerint a Jobbik azt akarná elérni, hogy az építményadó kedvezmények ne lépjenek életbe Dunakeszin, hiszen éppen a képviselő-testület fideszes többsége módosította úgy az építményadóról szóló rendeletet novemberben, amely még az előterjesztő Dióssi Csaba indoklása szerint is lesz, akinek az adóterhek növekedését fogja eredményezni, a régiek helyett bevezetett új kedvezmények ellenére is.

Az önkormányzat hazug állításaival szemben az igazság az, hogy az egyik megyei kormányhivatal korábbi állásfoglalásával egyezően a Jobbik úgy gondolja, hogy a Polgármesteri Hivatal elkésett a rendelet kihirdetésével, az január 1-je helyett január 2-án léphetett csak hatályba. A törvény szerint azonban év közben nem vezethető be olyan módosítás, amely az adóterhek növelését eredményezi, ezért azokat idén még nem veheti figyelembe az önkormányzat, miközben az új kedvezményeket már figyelembe kell venni 2016-ban is. Éppen egy olyan jogszabályra hivatkoztunk tehát, amely kizárja az év közbeni adóemelést, azaz kezdeményezésünk semmiképpen nem eredményezheti az adóterhek növelését, csak annak ellenkezőjét, az adóterhek csökkentését.

Nyilvánvaló, hogy az adóemelést megszavazó önkormányzati többség is tudja ezt, és tudatosan az igazság ellenkezőjét állítva próbálja meg elterelni a figyelmet arról, hogy megint a lakosság egy részével fizettetik meg a városvezetés jutalmazására és saját szórakoztatásukra költött milliókat. Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy a vádaskodások és a hazugságok terjesztése helyett inkább számoljon el a városlakók felé a Dunakeszi Úthálózatáért Közalapítványnak juttatott százmilliókkal, mellyel még mindig adós Dunakeszi lakosainak.

A Jobbik Dunakeszi Alapszervezetének elnöke